2 Ağustos 2013 Cuma

Dünya kamuoyunu aldatmanın böylesi



 

Gerek Mısır halkıyla ve gerekse dünya kamuoyu ile dalga geçmenin bu derecesi olur mu?

Evrensel değerleri bu derece çarpıtılır mı?

ABD dışişleri bakanı Kerry Pakistan’da bir televizyondaki röportajında Mısır ordusunun ülkede demokrasiyi onardığını söylüyor!

Mısır’da bir yıllık demokrasinin katledildiğini söylemiyor da, demokrasi onarımından söz ediyor. Demokrasi birilerinin isteğine, menfaatine göre mi şekillenir, yoksa belirlenmiş olan standartlara göre mi?

Demokratik usulle, seçimle işbaşına gelmiş bir devlet başkanının görevinden alınmasını kınayacağına, gerçeklere ve sözde sahip çıktığı demokratik değerlere destek çıkacağına; demokratik değerleri ve halkın iradesini hiçe sayacak ve ordunun halkın iradesine el koymasına göz yumacak ve ondan sonra da Mısır ordusu demokrasiyi onarıyor diyeceksin!

Gerçekleri çarpıtmanın bu derecesi olur mu, olur!

Meseleyi çarpıtmanın, saptırmanın, dünya kamuoyunu aldatmanın bu derecesi olur mu, eğer bir süper güç diyorsa olur!

Kerry’nin ileri sürdüğü bir gerekçe de Mısır’da milyonların askerîn müdahalesini istediği şeklinde.

Fakat darbe öncesi o milyonları meydanlara toplayanlar kim?

O milyonları oraya toplayan ortam nasıl hazırlandı?

O milyonlar aldatılarak oraya nasıl toplandı, onun da bilinmesi gerekiyor.

Madalyonun sadece aldatılmış tarafına değil, gerçek tarafına da bakmak gerekiyor…

Şimdi o müdahaleyi isteyenlerin çok çok üzerinde darbe karşıtı olan milyonlar da darbeye karşı çıktığını, hür iradelerinin emperyalist güçlerin marifetiyle ellerinden alındığın haykırıyor.

Bu insanlar askerin müdahalesine bir aydır canları pahasına karşı çıkıyor, yapılan işin yanlış olduğunu, demokratik yolla seçilmiş bir insanın görevine iadesini istiyor.

Yapılan o kocaman yanlışa rağmen, şimdi de bu çoğunluğun sesine kulak verilmesi gerekmiyor mu?

Mısır’da demokrasinin yerleşmesini isteyenlerin bu darbeye karşı olan ve Mısır halkının çoğunluğunu temsil edenlere kulak vermesi ve ordunun halkın iradesi ile seçilmiş birine görevi iade etmesi gerekiyor.

Şimdi Mısır’da darbeye demokrasi onarımı deniyor, bir gerçek ancak bu şekilde çarpıtılarak dünya kamuoyundan gizlenmeye çalışılır!

Kerry’nin darbeyi savunmasının ispatı olan bir başka açıklaması ise ordunun ülkeyi yönetmediği, yönetimin sivil bir hükümet elinde olduğu şeklinde.

Geçici hükümetin ordunun ve bu darbeyi destekleyen uluslararası toplumun hükümeti olduğunu söylemekten çekinerek, konuyu saptırma ustalığını gösteriyor.

İşte batının, egemen güçlerin demokrasi anlayışı bu kadar, kendilerine lazım olduğu kadar...

Bu değerleri istedikleri gibi çarpıtarak, saptırma ustalıklarını göstererek sadece kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları gereceği bir kez daha açığa çıkmış oluyor.

Demokrasiyi, halk iradesini, insan haklarını nasıl istismar ettikleri bir kez daha gün yüzüne çıkmış oluyor.

Çifte standart anlayış ve uygulamaları bir kez daha tescillenmiş oluyor.

Bu acı gerçeği bunların peşine takılanların, özellikle İslam ülkeleri halklarının çok iyi bilmesi gerekiyor.

Parayla satın aldıkları birkaç kişi ile bir ülkeyi ve o ülke insanlarının her türlü mağduriyete uğramalarına, geri kalmalarına nasıl ortam hazırladıkları, mevcut olan mağdurlar silsilesine nasıl yenilerinin eklendiğine dikkat etmek gerekiyor. bu zihniyete Irak'a da demokrasi getirme amacıyla gelmişti, işte on yılı aşkın süredir her gün onlarca insan patlamalarla canını yitiriyor!
Bu da emperyalist güçleri demokrasi anlayışı...