9 Haziran 2020 Salı

ABD polisinin vahşeti



ABD’de zenci vatandaşın haksız ve acımasız bir şekilde öldürülmesine karşı gösterilen haklı tepki günlerce Amerikan ve uluslararası medyada bütün yönleriyle yer aldı.
Polis tarafından ABD'de siyahilere karşı işlenen bu cinayet ilk değildi.
Vahşice işlenen bu cinayet bardağı taşıran son damla oldu.
ABD'de yaşayan zenciler onlarca yıldır temel hak ve hürriyetlerini elde etmek için mücadele ediyor.
Bu son olay birleşik devletlerdeki sağduyu sahibi bütün vatandaşların büyük tepkisine neden oldu…
Bu vahşet bütün dünyada tepki bularak protestolara yol açtı.
Savunmasız bir insana karşı yapılan bu vahşet bütün dünyanın gözü önünde işlenirken, ABD polisinin ırkçı bir anlayışla hizmet sunduğu teyit edilmiş oldu.
Polis acımasızlığına karşı günlerce süren protestolar ülkede bu hususta köklü değişikliklerin gündeme gelmesine yol açtı.
Adil bir yargı sisteminin yapılmasını kalabalıklar protestolarla günlerce talep ettiler.
Dünyaya hak ve hukuk dağıtma gösterisinde bulunan ABD, polis gücüne vermiş olduğu yetkiyle bu hakları hiçe saydığını dünyaya göstermiş oldu.
Yapılan bu vahşetin kabul edilebilir ve göz yumulabilir tarafı elbette yok.
Ancak savunmasız bir insanın, sokakta yürürken derdest edilerek bütün dünyanın gözü önünde vahşice öldürülmesi ABD polisinin ne nedenli haksız ve adaletsiz bir yetki ile donatılmış olduğunu gösterdi.
Şimdi yeni bir polis tasarısı hazırlanıyor.
Bir daha bu tür insanlık dışı hadiselerin yaşanmaması için..
Siyahi toplum asırlardır insanlık dışı muamele görüyor.
George Floyd’un vahşi bir şekilde öldürülmesi ülkede yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.
ABD’de haksız bir şekilde savunmasız bir siyahi vatandaş dünyaya sözde insanlık dersi veren bu ülkenin polisi tarafından bütün dünyanın gözü önünde vahşice öldürüldü.
Bu vahşet sağduyu sahibi dünyanın haklı tepkisine yol açtı. ABD polisinin vahşi uygulamasıyla hayatını kaybeden bir kişiydi. Elbette bunu evveliyatı vardı…
Ancak dünyada özellikle ülkemizin yakınlarında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde, Afganistan’da uzun yıllardır insanlık dışı olaylar meydana geliyor.
Bir değil yüzbinlerce masum insan emperyalist güçlerin vurdum duymaz insanlık dışı politikaları nedeniyle hayatını kaybediyor.
Peki, uzun yıllardır devam eden söz konusu İslam ülkelerinde meydana gelen vahşete tepki yok mu sorusu gündeme geliyor.
Birleşmiş Milletler sözde daimi Güvenlik Konseyi üyeleri olan ABD, Rusya, Çin başta olmak üzere İngiltere ve Fransa özellikle İslam ülkelerinde uzun yıllardır meydana gelen vahşete seyirci kalıyor.
İslam dünyasında yaşanan bu vahşete sadece bunlar seyirci kalmıyor aynı zamanda İran ve Suudi Arabistan'ın bu husustaki yanlış politikaları buna en büyük desteği veriyor.