15 Mayıs 2018 Salı

Filistinliler kurtlara yem ediliyor



İsrail başbakanı uluslararası mahkemede yargılanmalı.
Filistinliler kurtlara yem edilmemeli.
Filistin savunmasında Filistinli liderler başlangıçtan bugüne kadar yanlış yapmışlar, bunun bedelini mazlum ve savunmasız Filistin halkı çekmiştir.
Filistin davasında İslam dünyası gereken desteği vermediği gibi İsrail devletinin zulmüne sessiz kalmış, böylece dolaylı olarak bu zulme destek olmuştur.
Sözde insani ve hukuki meseleleri çözüm getirmek için kurulan başta Birleşmiş Milletler olmak üzere diğer bütün bu amaçla kurulmuş olan kurumlar kuruluş amaçları doğrultusunda hizmet vermemektedirler.
Bunlar sadece kendi menfaatleri doğrultusunda görev yapmaktadırlar.
Bir günde ellibeş şehit veren savunmasız Filistinlilere yönelik yapılan bu katliam ne ilk ve ne de sondur.
İsrail devletinin ezeli emeli olan Nil’den Fırat’a toprakları işgal hayali devam edecektir.
Çünkü bunlarda ne insan hakları, ne hak ve ne de hukuk kavramı yoktur, olamaz da!
Bunların anladığı dil sadece ve sadece yaptırım ve güç uygulamaktır.
Eğer İslam ülkeleri özellikle petrol zengini olan ülkeler başta Suudi Arabistan olmak üzere, Mısır ve diğerleri gerekli ciddi tepki gösterme cesaretini ortaya koyarlarsa ne İsrail ne de ABD ve ne de diğerleri bugüne kadar zulme gösterdikleri desteği sürdüremezler.
Fakat ne yazık ki bir kısım İslam âlemi bir türlü bu zaafından vaz geçmiyor, bir türlü üzerlerine doğru gelen tehlikeyi fark edemiyor.
İsrail’in saldırganlığı sınır tanımaz niteliktedir.
Bugün Filistin topraklarını kendilerine teslim edin, yarın daha fazlasını isteyecektir, bunda hiç şüphe yok.
İslam âlemi elindeki maddi, manevi gücünü harekete geçirmedikçe İsrail devletinin zulmü devam edecektir, ABD’nin İslam âlemini içten içe karıştırmaya, işgal girişimlerini sürdürmesi devam edecektir. 
Söz konusu ülkelerin kalkınmasını ve zenginleşmesini, huzurunu bozmaya engellemeye devam edecektir.
Bunun yaşayan acı örneklerini özellikle sınır ve yakın komşumuz olan İslam ülkelerinde yıllardır görüyoruz.
Akrepten bal yapması beklenemez…
Batı âleminin insanlığı maalesef kendi menfaati olduğu zamandır, aksi takdirde savundukları insani değerler ve kurumlar işlemez…
Filistin halkı taşla sopayla, son derece ileri teknolojik her türlü silaha sahip olan İsrail’le nasıl baş edecek, bu mümkün mü?
Filistin savunma politikalarını değiştirmelidir.
İsrail her hâlükârda kendini haklı gösterme politikasını çok iyi biliyor.
İsrail devleti Filistinlileri asıl kendi sıfatı olan terörist olmakla itham ediyor. Yani fiilen yaptığı işi Filistinlilerin üzerine atıyor.
Filistin devlet yetkilileri hiçbir şey bilmiyorsa, İsrail kendini hangi argümanlarla savunuyorsa Filistin’de haklı olduğu davasında bu yolu takip etmeli. Onlar kendilerini nasıl savunuyorsa savunmasında o da aynı argümanları kullanmalı.
BM oturumlarında maalesef İsrail kendini sürekli haklı gösterme maharetini gösteriyor.
Filistin’in bu hususta da çok eksikleri bulunuyor.
Savunmasız insanları son derece ileri teknolojik silahları bulunan zalimlere karşı sürmekten vazgeçmeli daha akılcı ve mantıklı savunma çareleri oluştururken, aynı zamanda çok geç kalmış da savunma sanayini kurmalı. Zengin petrol ülkelerinin bu hususta destek vermeleri gerekir.

Ülkemiz her ortamda her platformda tek başına Filistinlileri savunmasını sürdürmeye devam ediyor. Fakat buna diğer ülkelerinde destek olması gerekiyor.